• Author:Luk
  • Comments:0

I can’t Breathe : een recensie van Nina Henkens

Peut être une image de 2 personnes, vêtements d’extérieur et arbre
 photo Nina Henkens facebook
 » Wij lazen I can’t breathe: de nieuwe adem van het verzet van Luk Vervaet. Het boek waar veel activisten en andere geïnteresseerden op wachtten na de samenloop van de Black Lives Matter-golf en de verschillende doden door politie. 
Luk Vervaet volgt al decennialang de evoluties in (extreemrechts) staatsgeweld op in België en daarbuiten. Met I can’t breathe: de nieuwe adem van het verzet schreef hij een boek waar veel activisten en andere geïnteresseerden op wachtten na de samenloop van de Black Lives Matter-golf en de verschillende doden door politie. Beginnend met een diepgaande analyse van de dood van George Floyd, maakt hij komaf met twee hardnekkige mythes die het debat in hun greep houden: dat het politiegeweld in de VS niet te vergelijken valt met Belgisch politiegeweld, en dat we ons huidig politiesysteem nodig hebben om de samenleving veilig te houden.
Hij maakt komaf met twee hardnekkige mythes die het debat in hun greep houden: dat het politiegeweld in de VS niet te vergelijken valt met Belgisch politiegeweld en dat we ons huidig politiesysteem nodig hebben om de samenleving veilig te houden….« 
Lees de volledige recensie hier :  Boek toont de weg naar een samenleving met minder politie